fbpx

Salg af AV-udstyr

til Kirker og Menighedshuse

Her finder du blandt andet Højttaleranlæg, Mikrofon, Skærme og Teleslynger

 

Hvis du har andre spørgsmål vedrørende AV-udstyr til Kirker og Menighedshuse eller brug for hjælp, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Kirker og menighedshuse ikon
Sicom logo

“Lyt til guds ord”

I Kirker er synderen oftest et forældet lydanlæg, hvis præstens stemme ikke tydeligt kan høres og forstås. Vi tilbyder med nutidens teknik og en opdateret faglig viden, at du altid kan opnå en god taleforståelighed til alle! Vi anbefaler oftest et kombineret teleslynge- og højttaleranlæg til kirken. Så alle får en god oplevelse.

Her er et par ting, som kan forbedre lyden væsentligt i kirker, uden at prisen behøver at blive himmelråbende:

  • Anvend altid en hovedbåret mikrofon – så er den altid ved mundvigen og dermed ved talens signalkilde.
  • Anvend altid så få højttalere som muligt og spil aldrig for højt – så der kun udsendes den lydenergi, der skal bruges.
  • Få et AV-tjek og opjustering af lyd- og teleslyngeanlæg – minimum en gang om året
  • En teleslyngemodtager med hovedtelefoner kan være til stor gavn for brugere med nedsat hørelse, som endnu ikke har fået høreapparat med teleslynge modtagelse (anvendes også til kontrol af at teleslyngen virker).
Fangelkirke300x200

Billede af Fangel Kirkes alter, hvor vi har monteret en diskret højttaler med respekt for kirkens æstetiske udtryk.

Kirkebillede-e1406898894779-1024×974

Elegant montering af højttaler i Kirker. Her fra Fangel Kirke

Komplet løsning:

Teleslyngeanlæg eller kombinerede teleslynge- og højttaleranlæg til kirker og menighedslokaler

Vi leverer komplette AV-løsninger, som altid er tilpasset dine behov og ønsker. Vi har en helt enkel, komplet “klar-til-brug” løsning, vi monterer, med en god trådløs mikrofon, mixer, forstærker, højttalere og teleslynge. Og vi tilbyder, som en af de eneste i Danmark, at lave de meget komplekse løsninger med uendeligt mange muligheder, der er baseret på komplette computerberegnede lydmodeller.

Vi tilstræber altid, at en avanceret løsning opleves som simpel og meget brugervenlig af den daglige bruger. Vi sørger også for at være eksperter på markedet af udstyr, der hastigt udvikler og forbedrer sig. På den måde kan vi garantere den bedst mulige løsning til dig.

Med Engagement, Faglighed og Rettidig omhu tilbyder vi:

  • Enkel og elegant installation af AV-udstyr udført i respekt for kirkens bevaringsværdige interiør.
  • Hurtig og professionel 24/7 service hele året rundt – også uden at en fast serviceaftale er nødvendig!
  • Rådgivning og dimensionering af teleslyngeanlæg og kombinerede teleslynge- og højttaleranlæg til både kirker og menighedslokaler. Selv avanceret teknik skal være enkelt at bruge i det daglige.
  • Rådgivning og dimensionering af videoprojektor-og skærmløsninger til både kirker og menighedslokaler.
  • Få et helt uforpligtende AV-TJEK – hvor de nuværende installationer gennemgås, og efterfølgende giver vi klar besked om udstyrets tilstand samt mulige forbedringer.

Teleslynge til kirken med 5 års garanti

Vi leverer teleslynge til kirken med 5 års garanti på nye komplet installerede og godkendte teleslyngeanlæg.

Teleslyngen sikrer, at personer med høreapparat opnår en optimal taleforståelighed og kan følge med i møder, gudstjenester m.v. på lige fod med normalt hørende.

Har du allerede installeret et teleslyngeanlæg?

Du kan selv kontrollere, at det fungerer med en TRX teleslynge-modtager. Det tager kun et par minutter, og investeringen er under 500,-

En TRX teleslynge-modtager med høretelefoner vil også være til stor gavn for hørehæmmede, og anbefales udlånt til de af kirkens gæster, som er hørehæmmede, men som endnu ikke har fået høreapparat med telespole.

Vi tilbyder eftersyn af kirkens eksisterende teleslyngeanlæg, og kombinerede teleslynge- og højttaleranlæg. Vores servicepriser er med garanti konkurrencedygtige og helt uden bindinger!

TRX.jpg_292_482_85-e1483388221456

TRX kontrolmodtager sæt med hovedtelefon

teleslynge-244×300

Teleslyngeanlæg er et lovkrav i offentlige bygninger

Bygningsreglementet BR10, 8.1 stk. 12 foreskriver således, at forsamlingslokaler, herunder forsamlingshuse, kirker (herunder mødelokaler i sognegårde), biografer, biblioteker, aulaer og koncertsale skal have fast installation af teleslyngeanlæg eller lignende installation målrettet hørehandicappede på minimum samme niveau som et teleslyngeanlæg. Alle installationer skal opfylde kvalitetsnormen DS/EN 60118-4. Samtidig beskrives vigtigheden af et teleslyngeanlæg for hørehæmmede i Kirkeministeriets vejledning om teleslyngeanlæg (klik her for direkte link).

AV-udstyr til kirken

Enkelt og elegant

Vi har stor fokus på at alt montering udføres enkelt og elegant i respekt for kirkens bevaringsværdige interiør og æstetikken. Vores løsninger skal holde i mange år, derfor er det meget vigtigt for os, at alle detaljer er i orden. Det er altid smart at vælge en AV partner til din kirke eller menighedshus, der er vant til at arbejde med AV løsninger til kirker og menighedshuse. Vi har oparbejdet mange års erfaring med den komplekse akustik en kirke ofte byder på, og er vant til at håndtere og ikke mindst respektere de mange retningslinjer for montering af AV udstyr i kirkerne. 

Vi fremstiller selv mange specielle dele, herunder; beslag, holdere, kabelføringer og andre elegante løsninger. Dette sikrer at vores færdige installationer er optimale og med så enkelt og elegant et udtryk som muligt.

Fokus på detaljerne kan naturligvis koste lidt mere, men det er helt ubetydeligt i forhold til en samlet løsning. Derfor anbefaler vi altid, at alle vores kunder stiller krav til os om kvalitet og et professionelt afsluttet projekt.

 

Højttaleranlæg i kirken

Et højttaleranlæg i kirken og menighedsrådslokale skal være for både øjne og ører !

Lydanlægget skal være elegant – samtidig med at leverer en god taleforståelighed og musikgengivelse!

Den rigtige løsning er at lave et komplet og kombineret højttaler, mikrofon og teleslynge-anlæg!

Højttalerne kan være udformet på flere måder – den mest anvendte er en søjlehøjttaler monteret på væggen. Denne løsning giver oftest en god tale-gengivelse, og ser rigtig flot ud.

Hvis du vil have skjult højttalerne helt, er den mest elegante og diskrete løsning en bænkhøjttaler løsning, hvor højttalerne er monteret direkte i bænken foran. Det gør, at tilhøreren har kort afstand til højttaleren, hvilket given en optimal taleforstålighed. Denne løsning kræver en del installation, og koster derfor mere end alternativerne.

For at opnå den bedste løsning anbefales det altid, at der etableres et kombineret højttaler-, mikrofon- og teleslynge-anlæg!

Skærme til kirken

Hvordan laves der skærme til kirken?
Video og billedvisning via skærme til kirken kan laves med fladskærme eller projektor.

Hvordan laves en enkelt og elegant montering med respekt for kirkens interiør?
Vi gør det med engagement, faglighed og rettidig omhu for at sikre en AV-løsning, som kan accepteres af alle. Vi har bl.a. selv udviklet og fremstillet en del produkter for at kunne opfylde vores egne høje krav for skærme til kirken! Vores løsninger skal SES! Derfor vil vi gerne invitere dig ud for at se en af vores færdige løsninger, som er tæt på den løsning, du påtænker vil passe til din kirke og dit menighedshus.

Fladskærme: Kan bruges til mange formål som visning af dagens salmenumre, gengivelse af salmeteksterne og oplysning om dagen i kirkeåret. Selvfølgelig kan fladskærme også bruges til fremvisning af film, liveoptagelse af musikudførelse så publikum kan se koncerten fra alle steder i kirkerummet m.m.

Projektor: Kan bruges hvis kirkens væg er plan og man ønsker at bevare kirkerummets udseende. en anden fordel ved projektoren er, at den kan pakkes væk når den ikke er i brug. Styringen af tekst foregår f.eks. via opstillet computer i teknikrummet eller fra sognehusets eksisterende computer. Der er mange muligheder.

Mikrofon til kirken

Vi anbefaler altid en trådløs hovedbåret mikrofon til præsten.

For altid at opnå en optimal taleforståelighed anbefales præster at anvende en hovedbåret mikrofon. Bøjlen gør det muligt for præsten altid at have samme taleafstand til selve mikrofonen, ved at den er placeret i den ene mundvig. Dette resulterer i en optimal gengivelse af talen uanset hvorfra i kirken, der tales fra.
Det giver oftest i en stor forbedring af lyden at skifte til en hovedbåret mikrofon, specielt i kirker med en lang efterklangstid eller anden vanskelig akustik.
En Hovedbåret mikrofon til kirken kan fås i mange udformninger, i flere farver og i utroligt mange forskellige kvaliteter! Schmidts Radio anbefaler 2-øres DPA D:fine som mikrofon til kirken – den er blandt verdens absolut bedste og i øvrigt Dansk produceret!

Ikke alt udstyr egner sig lige godt til en kirke…
En lavarier-/clips-mikrofon frarådes! Den kan anvendes men taleforståligheden er bare ikke lige så god som ved at benytte en hovedbåret mikrofon. 

Tænd/sluk af præstens mikrofon – laves normalt med et kablet tryk-knap-system hvor der er en trykknap på: prædikestolen, alteret og evt. ved kordegnens plads bagerst i kirken. Hver trykknap er også udstyret med en lampe, der viser om mikrofonen er tændt eller slukket. Det er også muligt at lavet det som et trådløst system med et antal små trådløse sendere – men visning af tændt eller slukket indikeres med små LED lamper men desværre ikke på selve senderen. En løsning med kablet forbindelse anbefales – da den altid virker! NB! en kablet og trådløs løsning kan kombineres!

Har du brug for at vide mere om vores AV-udstyr til kirker?

kontakt Schmidts Radio A/S

Kontakt os

info@sro.dk
Tlf. 70 225 265
Vagt tlf. 70 225 360

 

Facebook

Følg os på Facebook
og se seneste nyt

Copyright © 2019 Schmidts Radio A/S. Alle rettigheder forbeholdes.