Mikrofon til kirken

Til Præsten anbefales altid en trådløs head-/headset-/hovedbåret-mikrofon til Kirken!

2-øres beige bøjle - mikrofon til kirken
Mikrofon til kirken – beige bøjlemikrofon for to øre

For altid at opnå en fast afstand anbefales præster at anvende en bøjle-mikrofon til kirken. Bøjlen gør det muligt for præsten altid at have samme taleafstand til selve mikrofonen ved at den er placeret i den ene mundvig. Dette resulterer i en optimale gengivelse af talen uanset hvorfra i kirken der tales fra.

Det giver oftest i en stor forbedring af lyden at skifte til en headset bøjle- mikrofon, specielt i kirker med en lang efterklangstid eller anden vanskelig akustik.

En Bøjle-mikrofon til kirken kan få i mange udformninger, i flere farver og i utroligt mange forskellige kvaliteter! Schmidts Radio anbefaler 2-øres DPA D:fine i farven beige som mikrofon til kirken – den er blandt verdens absolut bedste og i øvrigt Dansk produceret!

 

En lavarier-/clips-mikrofon frarådes! Den kan anvendes men taleforståligheden er bare ikke lige så god som ved at benytte en head-/hovedbåret-/bøjlemikrofon.

Selve DPA D:fine Bøjlemikrofonen tilsluttes den trådløse lommesender-/microport via en adaptor til f.eks. Sennheiser.

 

Tænd/sluk af præstens mikrofon – laves normalt med et kablet tryk-knap-system hvor der er en trykknap på: prædikestolen, alteret og evt. ved kordegnens plads bagerst i kirken. Hver trykknap er også udstyret med et lampe der viser om mikrofonen er tændt eller slukket. Det er også muligt at lavet det som et trådløst system med en antal små trådløse sendere – men visning af tændt eller slukket indikeres med små LED lamper, men desværre ikke på selve senderen. En løsning med kablet forbindelse anbefales – da den altid virker! NB! en kablet og trådløs løsning kan kombineres!

 

Ønsker du yderligere information, en snak om mulighederne eller et uforpligtende tilbud er du altid velkommen til at kontakte vores salgsafdeling på 70 225 265 eller info@SRO.dk

Vores specialist i teleslynge- og kirkelyd er Nils-Erik Rasmussen tlf 2265 3034 / NER@SRO.dk

Nils-Erik underviser i øvrigt bl.a. kirketjenere på AMU i brugen af mikrofoner, lydanlæg og teleslynge.