Teleslynge

Teleslynge

Teleslynge er i grundprincippet et magnetfelt der trådløst kan overfører lyd til blandt andet hørerapparater med teleslynge-spole. – Så personer med høreapparat opnår en optimal taleforståelighed og kan følge med på lige fod med normalt hørende!

Teleslynge til kirkenTeleslynge findes som udgangspunkt i 4 udgaver:

  • Traditionel slynge: med et enkelt kabel langs fodpanel.
  • fordel: enkel og billig etablering
  • ulempe: kan aflyttes udenfor lokalet og kan forstyrer teleslynge i nabolokaler.
  • Fase-/multi-/dobbelt-teleslynge: med flere slynger udlagt i et præsist mønster.
  • fordel: kan næsten ikke aflyttes udenfor og normalt ingen generer i nabolokaler
  • ulempe: avanceret og kostbar installation
  • Trådløs teleslynge via hals-slynge: hver gæst har en trådløs modtager tilsluttet en slynge som bæres om halsen og lavet et lokalt teleslynge felt om hovedet.
  • fordel: rimelig enkelt i daglig brug, nem at flytte fra lokale til lokale og ingen installation
  • ulempe: lidt kostbar i forhold til en traditionel teleslynge, kræver håndtering af trådløse enheder og der er risiko for at gæster ikke afleverer enheder retur efter brug
  • Trådløs FM sender: sender trådløst direkte til høreapparatet – dette burde være den perfekte løsning – men producenterne har lavet hver deres standard som ikke virker sammen med de andre- Så pt. er det absolut uanvendeligt!

 

Teleslyngeanlæg er lovkrav i alle offentlige bygninger

Schmidts Radio anbefaler alle lokaler med offentlig adgang, uanset størrelse, som minimum at have et teleslyngeanlæg installeret. Dette kan udføres som fast kablet eller via trådløse enhed med halsslynge.

 

Test selv dit teleslyngeanlæg

TRX kontrolmodtager sæt med hovedtelefon
TRX kontrolmodtager sæt med hovedtelefon

Du kan selv kontrollerer at det fungerer, med en TRX teleslynge-modtager. Det tager kun et par minutter og investeringen er under 500,- kr. En TRX teleslynge-modtager med hovedtelefoner vil også være til stor gavn for hørehæmmede, og kan anbefales udlånt til de gæster, som er hørehæmmede, men som endnu ikke har fået høreapparat med telespole.

Vi tilbyder eftersyn af eksisterende teleslyngeanlæg, og kombinerede teleslynge- og højttaleranlæg. Vores servicepriser er med garanti konkurrencedygtige – og uden bindinger!

Teleslynge forstærkere kan som udgangspunkt ikke blive for store – så er du i tvivle i forbindelse med udskiftning af et eksisterende anlæg  – så skal du altid vælge en der er rigelig stor og har overskud til eventuelle “snylte tab” fra bygningen. Vi har oprettet nogle få af de produkter vi tilbyder på vores online katalog (klik her for direkte link til SRO.dk/shop)

 

Information: Teleslyngeanlæg er et lovkrav i offentlige bygninger.

Bygningsreglementet BR10, 8.1 stk. 12 foreskriver således, at forsamlingslokaler, herunder forsamlingshuse, kirker (herunder mødelokaler i sognegårde), biografer, biblioteker, aulaer og koncertsale skal have fast installation af teleslyngeanlæg eller lignende installation målrettet hørehandicappede på minimum samme niveau som et teleslyngeanlæg. Alle installationer skal opfylde kvalitetsnormen DS/EN 60118-4. Samtidig beskrives vigtigheden af et teleslyngeanlæg for hørehæmmede i Kirkeministeriets vejledning om teleslyngeanlæg (klik her for direkte link).

 

Ønsker du yderligere information, en snak om mulighederne eller et uforpligtende tilbud er du altid velkommen til at kontakte vores salgsafdeling på 70 225 265 eller info@SRO.dk

Vores specialist i teleslynge- og kirkelyd er Nils-Erik Rasmussen – tlf. 2265 3034 / NER@SRO.dk